Първоначално публикувано от tokata_pz_flex
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане за 146 ЖТД
Collapse
X
-
Питане за 146 ЖТД
Тагове: Няма
-
Първоначално публикувано от arenabase Покажи съобщениездравейте АЛФИСТИ.Предстои ми покупка на 145 JTD 2000г. на 174000км (реални) след дълго ровене в интернет и многото негативни мнения за тази марка аз все пак се спрях на алфа, та имам въпросчета:как се държи колата -- маневрена ли е;как е возиятя -- тварда,мека;къде мога да закарам в Пловдив на диагностика;в това студено време как да разбера бачка ли климатика;и за какво да внимавам при покупката.Предварително благодаря на откликналите на въпросите ми
Успех!_____________________
Alfa Romeo 146 1.9 JTD - EX
Comment
-
Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщениеВозията си е твърда,средна маневреност,добре набира и спира, климатика може да разбереш дали работи като гледаш оборотите и натиснеш копчето на климатика трябва да паднат с около 100-на оборота и веднага пак да се дигнат.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО я закарай на диагностика преди да я купиш!!!
Успех!) е под всякаква критика, но се свиква
Климатикът едва ли ще тръгне, ако температурите са около нулата, както е в момента. На моята не съм забелязвал да падат така оботорите при включване на климатика, но най-сигурният начин да се разбере дали работи е да се закара някъде на топло (подземен гараж, примерно) и там да се пробва дали включва и дали духа студено.
Возията е твърда, но в завои има лека склонност към недозавиване, ако става дума за оригиналното окачване.
Като цяло автомобилчето не е лошо, да не излезе, че го плюя нещо, просто си казвам обективното мнение.
П.С. Разелям последните мнения, за да не спамим темата на колегата_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от arenabase Покажи съобщениездравейте АЛФИСТИ.Предстои ми покупка на 145 JTD 2000г. на 174000км (реални) след дълго ровене в интернет и многото негативни мнения за тази марка аз все пак се спрях на алфа, та имам въпросчета:как се държи колата -- маневрена ли е;как е возиятя -- тварда,мека;къде мога да закарам в Пловдив на диагностика;в това студено време как да разбера бачка ли климатика;и за какво да внимавам при покупката.Предварително благодаря на откликналите на въпросите мипри мен така беш!
Comment
-
Екстра си е колата, колега. Като я взимаш само я закарай на подходящо място да я огледат и да направят една диагностика. Ако всичко е наред - скачай смело
Добре си се насочил
И да се похвалиш като я вземешAlfa Romeo 155 1.8TS '93
Alfa Romeo 146 1.9JTD '99
Comment
-
От година близо карам 146 JTD и мога да изкажа моето скромно мнение. Неможе да се каже че колата е супер маневрена, но това не е кой знае каква болка за умиране. Налагало ми се е много пъти да паркирам и карам из тесните софийски улици и съм нямала проблеми. И при мен както при един колега по-горе изказал се, не се променят оборотите като пусна климата ,а смея да твърдя че ми работи. Диагностиката е задължителна , но немога да те насоча къде да е направиш в Пловдив. Не вози чак толкова твърдо, зависи и с какви гуми и окачване е все пак.
Според мен , колата е супер, харчи малко, върви много и е много по-безпроблемна за поддръжка от TS. Дизела си е дизел
Ако ти хареса се хвърляй и толкова - едва ли ще съжалявам , ако диагностиката покаже че е читава
Успех , чакаме новиниAlfa romeo 146 1.9 JTD, 2000г.,105к.с.+++
Alfa romeo 145 QV, 155 к.с.-ex.
Lancia Lybra 1.9 JTD `05 116к.с
Comment
-
Първоначално публикувано от arenabase Покажи съобщениеБлагодаря на всичките с обективните мнения.Надявам се най-скоро и аз да съм АЛФАДЖИЯ
"-аджиите" са едни други фенове на немското автомобилостроене
Успех!Alfa Romeo 155 1.8TS '93
Alfa Romeo 146 1.9JTD '99
Comment
Comment